SUPER AUTO, SUPER GUME

"Trke su stvorile ove pneumatike".
Ono najbolje što mogu dobiti obožavaoci Ferrari-ja nalazi se u Ferrari 599 GTO. Legendarna Ferrari brzina. Klasična Ferrari snaga. To je ono što Ferrari pruža od najpoželjnjijih karakteristika u njegovoj strogo ograničenoj proizvodnji, frustrirajuće mali broj proizvedenih 599. Da bi zaslužili takvo obožavanje od strane obožavaoca i stručnjaka, italijanski proizvođač automobila proveo je bezbroj sati uz table za crtanje da bi usavršili svaki detalj.

IZUZETAN DIZAJN

Oduvek je postojala težnja da se napravi specijalan Ferrari, i veoma poseban super automobil. Kada se svirepi V12 6-litarski motor pokrene na stazi, sa 670 konjskih snaga pri 8,250 obrtaja u minuti i dostigne maksimalnu brzinu od 335 km/h, sasvim je jasno da je stvoren za brzu vožnju. Kao i uvek, potencijalni neprijatelj ultra visokih performansi brzine bio je višak težine. Zato se već laka mašina podvrgla rigoroznom režimu i smanjila svoju težinu na 1,495 kg. Da bi se postigao ovaj magični broj, Ferari–ju je bio potreban njegov partner Michelin da stvore čudo. Dakle, 18 intenzivnih meseci, inžinjeri Ferrari-ja i Michelin-a radili su zajedno na razvoju zaista inovativnih pneumatika visokih performansi posebno dizajniranih da GTO zablista, dok se u isto vreme radilo na tezini - zapanjujuće laki – impresivnih 10 kg prednji i 15 kg zadnji pneumatici. 10% su lakši od ostalih pneumatika sličnih dimenzija. Ferrari-jevi vozači su učestvovali u testiranju nove tehnologije na različitim stazama uključujući Fiorino i Nardo u Italiji. Ipak, sirova snaga nije ništa ako se ne može kontrolisati. Neverovatna lakoća ovih inovativnih pneumatika stvorila je dve vredne pogodnosti: smanjuje bezuslovnu težinu, a povećava performance dinamičnosti i okretnosti; takođe doprinosi smanjenju potrošnje goriva čime postepeno smanjuje emitovanje CO2.

REDAK BALANS

Dizajniran u posebnoj ravnoteži za precizne zahteve Ferrari-jeve šasije, pneumatk o kome govorimo postoji zahvaljujući inžinjerima, vozačima i tehničarima koji su ga stvorili. Trke su stvorile pneumatik koji je doveo vožnju 599 GTO do savršenstva, postavljajući rekord na stazi Fiorano - 1’24”. A dobre vesti za sve nas, obične smrtnike? Veliki deo iste genijalnosti prenešen je na najnovije drumske pneumatike visokih performansi. Dakle bez izgovora, sada svi možemo blistati.

FERRARI-JEV IZBOR VISOKIH PERFORMANSI

Pneumatici vozila Ferrari 599 GTO su MICHELIN Pilot Super Sport. Sa njihovom ultratehnološkom kombinacijom Twaron pojasa, Dual Compound protektora i Variable Contact Patch 2.0, oni dramatično poboljšavaju kočenje i držanje puta u najekstremnijim uslovima vožnje.

Sadržaj obezbedio MICHELIN (http://michelin.rs)

« Nazad

    O nama

    Servis za montažu guma ili prodavnica koja se nalazi u Vašoj opštini je odlučila da pristupi grupi svojih kolega iz drugih opština na teritoriji Srbije i da zajedno sa veleprodajom DELMAX oformi prodavnicu guma na internetu koja nosi naziv Gumamax.