UMETNOST UBRZAVANJA

Zamislite da ste na test vožnji vaših snova. Vi, najnoviji BMW M5, i nekoliko hiljada kilometara najfotogeničnijih puteva Evrope. Zatim sledi krajnji izazov: krug na poznatoj Nürburgring stazi. Od lansiranja, BMW M5 je hvaljen na sve strane kao limuzina sa najboljim performansama. Uskoro ćete saznati zašto.

Vaš polazak je negde u šik ulicama Pariza - auto dizajneri će se složiti sa tim. Vaš odlazak ne ide nezapaženo, jer će se čuti buka 560 konja. U gradskom lavirintu, BMW M5 je neprimetno stvorenje. Jednog trenutka je tu, sledećeg je – nestao. Pogledi puni divljenja odaju tračak frustracije zbog najistaknutije odlike ove limuzine visokih performansi: ubrzavanje. 100 km/h za 4.3 sekunde koje pruža V8 M TwinPower Turbo motor ostavljaju bez daha. Kako napuštate gravitacionu silu prestonice, osetićete pravi užitak dok se elegantno i precizno M5 snalazi u saobraćaju sa puno zaustavljanja i polazaka.

TESTIRANJE LEPOTICE

Predivan stajling najnovijeg BMW M5 ističe svoje ultra sportsko nasleđe. Ono zbog čega ova lepotica ubrzava otkucaje srca je duša inspirisanih inžinjera. Putovanje kroz Francusku je idealan način da uživate u udobnosti dok vozite po raznim terenima. Ali u Nemačkoj, autoput je idealan način da osetite to legendarno ubrzanje na delu. Dok vas intenzivna G-sila pritiska za sedište, ohrabruje nas da otkrijemo kako je okretno i precizno upravljanje M5. Sada pretočite radosti vase turneje u iznenađujući zaključak. Neka vas radoznalost odvede do epskog Nürburgring motorsport kompleksa u Bavarskoj. Ovde u Nordschleife, ili Severnoj petlji, možete probati iste krivine koje su korišćene za testiranje M5, posebno tokom razvoja njegovih pneumatika. Koliko ćete uspeti da razvijete od potencijalnih 305km/h?

KOMBINACIJA KOJA INSPIRIŠE

Spajanje dizajna i inžinjeringa u kreiranju nečeg jedinstvenog kao što je M5 nije mala stvar. Za tako nešto bila je potrebna inspirisana saradnja. Samo za pneumatike, BMW je radio u bliskoj saradnji sa Michelin-om na projektu koji je trajao 2 godine. Zajedno, tehničari obe kompanije fokusirali su se na unapređenje iskustva u vožnji, zasnivajući njihov rad na pneumatiku koji je sebe dokazao kako na trkačkoj stazi tako i na putu. Tokom ovog procesa, stvorili su oko 1,200 prototipskih pneumatiiika i 1,000 preserijskih pneumatika, koji su testirani na Nordschleife stazi u Nemačkoj i Michelin Ladoux test stazi u Francuskoj. Rezultati su tu za svakoga da iskusi i pretoči u stvarnost svoju test vožnju iz snova!

LICENCIRAN DA VAS ODUŠEVI

Za najnoviji M5, BMW je izabrao MICHELIN Pilot Super Sport pneumatike. Sa ultra tehnološkom kombinacijom: Twaron pojas, Dual Compound protektor i Variable Contact Patch 2.0, pružaju uzbudljivu vožnju koju je BMW M5 tražio, obezbeđujući preciznost u upravljanju, sportski duh i bezbednost.


Sadržaj obezbedio MICHELIN (http://michelin.rs)

« Nazad

    O nama

    Servis za montažu guma ili prodavnica koja se nalazi u Vašoj opštini je odlučila da pristupi grupi svojih kolega iz drugih opština na teritoriji Srbije i da zajedno sa veleprodajom DELMAX oformi prodavnicu guma na internetu koja nosi naziv Gumamax.