0-300-0 km/h za 21,19 sekunde

„Najbrži pneumatik na svetu“

KOENIGSEGG AGERA R OBORIO JE SVETSKI REKORD BEZ UGROŽAVANJA BEZBEDNOSTI

Iskoristićemo frazu gospodina Isaka Njutna, ono što ide gore, mora se vratiti dole. Kada Koenigsegg Agera R dostigne brzinu od 0- 300 km/h za neverovatnih 14,53 sekundi, doživeli ste samo jednu polovinu priče. Sada treba nekako usporiti i zaustaviti zver.

Sada, u treptaju oka, 5-litarski V8 motor, menjač sa 7 brzina, sistemi za kočenje i pneumatici svi zajedno kreću u izuzetno konstruisanu akciju. Ubrzavanje i usporavanje bez gubljenja kontrole iznenada je postao pravi izazov. Pravolinijsko kočenje od 300 km/h do 0 km/h za samo nekoliko kratkih udaha. Ili, kako beleže zvanični merači vremena 0-300-0 km/h za 21,19 sekundi.

IZUZETNA LEPOTA

Na ovaj način, 2. septembra, 2011.godine Koenigsegg Agera R postao je najbrži automobil na svetu. Kreator ovog automobila, Christian Von Koenigsegg, ne prihvata kompromise. Zaista, oduvek je više voleo inovacije nego da pravi kompromise. Svaki detalj je bitan, sve do pneumatika. Kao i kod svih Koenigsegg vozila i ovaj model koristi Michelin pneumatike.

Naravno, pre no što uzmemo u obzir bilo kakav brzinski rekord, morali su da pronađu pneumatik koji bi mogao da dokaže njegove performanse bezbednosti i držanja puta u najekstremnijim uslovima-od polaska kroz ubrzavanje punom brzinom do podjednako zadivljujućeg brzog zaustavljanja. Tokom razvoja, Koenigsegg Agera R prošao je ekstremne testove u Michelin-ovom istraživačkom centru u Laduu, u Francuskoj. Radeći u čvrstom partnerstvu, pneumatici, napredno vešanje i aerodinamika doprineli su da Agera R ima g-silu u skretanju 1,6 g na suvom i poboljšano upravljanje na mokrom tlu. Pneumatici montirani na Koenigsegg Agera R, MICHELIN Pilot Super Sport, napravljeni za brzine preko 420 km/h postali su najbrži pneumatici na svetu. Dobro je znati to ako je vaš svakodnevni posao obaranje rekorda.

DOVEDEN DO SAVRŠENSTVA

Tog dana kada je Robert Serwanski odvezao Ageru R pravo u automoto istoriju, to se desilo na Angelholm aerodromu, bivšem domu švedske avijacije. Sa snagom od 1,115 konja koji nastoje da vas lansiraju u nebo, morate računati na neprevaziđenju snagu hvatanja vaših pneumatika. Uzimajući u obzir dugogodišnju saradnju Michelin-a i Koenigsegg-a, Serwanski je znao da je u dobrim rukama.

LEPA VOŽNJA OD POČETKA DO KRAJA

Legendarna glatka vožnja i izvanredna okretnost u skretanju Koenigsegg Agera R dobrim delom pripadaju izboru pneumatika. Za ovog ikoničnog super trkača izbor pneumatika su MICHELIN Pilot Super Sport, čuveni po svom izuzetnom držanju puta, bezbednosti i upravljanju na putu u najekstremnijim uslovima za puno zadovoljstvo u vožnji. Više informacija o pneumaticima visokih performansi možete naći na michelin.rs

PROFIL GINISOVOG SVETSKOG REKORDA

Datum 2. septembar 2011.
Automobil Koenigsegg Agera R
Vozač Robert Serwanski
Pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport
Mesto Angelholm aerodrom, Švedska
0-300km/h 14,53 sekunde
300-0km/h 6,66 sekundi
0-300-0km/h 21,19 sekundi

Sadržaj obezbedio MICHELIN (http://michelin.rs)

« Nazad

    O nama

    Servis za montažu guma ili prodavnica koja se nalazi u Vašoj opštini je odlučila da pristupi grupi svojih kolega iz drugih opština na teritoriji Srbije i da zajedno sa veleprodajom DELMAX oformi prodavnicu guma na internetu koja nosi naziv Gumamax.